Worldstar-vinnare-2021

Worldstar – Världsmästare i förpackning

Vi har gjort det igen! APak AB har vunnit Worldstar, världsmästerskapen i förpackning, med de två skräddarsydda förpackningslösningarna, Brightbox och Brakebooster. Bakom tävlingen och den prestigefyllda utmärkelsen står förpackningsorganisationen World Packaging Organisation (WPO), som årligen utser världens främsta förpackningslösningar.

brightbox

Tillsammans med Mondi Ansbach har aPak AB tagit fram förpackningslösningen Brightbox som används till Volvo Cars strålkastare. Lösningen har effektiviserat hanteringen och förbättrat skyddet tack vare en helt unik fjäderkonstruktion i wellpapp. Den reducerade materialåtgången och den optimerade konstruktionen har dessutom sänkt kostnaden och minskat miljöpåverkan.

brakebooster

I nära samarbete med Continental och Mondi Ansbach har aPak AB tagit fram den banbrytande förpackningslösningen – Brakebooster. Syftet med lösningen är att skydda de känsliga komponenterna under de långa och påfrestande transporterna. Med sin unika design i wellpapp kan lösningen erbjuda ett tryggt skydd, god ergonomi, effektiv hantering och en svårslagen fyllnadsgrad.