Packskolan

Packskolan är platsen för dig som vill lära dig mer om förpackningsmaterial, konstruktioner och smarta tillvägagångssätt för att packa, försluta och skicka produkter på ett effektivare och mer hållbart sätt. 

Källsortering

Källsortering

I inlägget försöker vi reda ut vart de kluriga produkterna ska källsorteras. För en sak är säker. Du är inte ensam om att någon gång klurat över vart en produkt hör hemma.

Vad är miljöplast?

Vad är miljöplast?

I denna guide ska vi försöka redogöra för vad det något luddiga begreppet miljöplast är, och inte är, på ett så enkelt och tydligt sätt som möjligt.

Niklas Carlström tipsar

Niklas Carlström tipsar

Hitta en partner som kan se över hela förpackningskedjan – och som ger förslag på hur du kan välja rätt kvalitét på förpackning, fyllnad och förslutning.

Tejpguiden

Tejpguiden

I tejpguiden ska vi försöka bena ut hur du väljer rätt packtejp utan att krångla till det allt för mycket. I guiden fokuserar vi på de vanligaste packtejperna i PP och PVC.

Hantera & förvara

Hantera & förvara

Om du vill att ditt emballage ska bevara sina goda egenskaper under långa perioder är det viktigt att du hanterar och lagrar det på precis rätt sätt.

Fefco-guiden

Fefco-guiden

I FEFCO-guiden har vi valt att fokusera på FEFCO konstruktionerna som är populärast bland våra kunder. FEFCO är en internationell standard för wellpappindustrin.

Förpackningsmaskiner

Förpackningsmaskiner

Med hjälp av rätt förpackningsmaskin kan ni öka er effektivitet, underlätta arbetet för er personal och dessutom förbättra er packekonomi.

Plast

Plast

APak kan erbjuda plast i alla tänkbara former och i vårt breda sortiment hittar ni också miljöplast som baserats på återvunnen plast eller biobaserad råvara.

Produkter – Emballage

Produkter – Emballage

På aPak arbetar vi med de flesta förpackningsmaterial du kan tänka dig. Allt för att vi bäst skall kunna svara på våra kunders varierande utmaningar.