Marcus Helin – Innesäljchef

Hur är det att vara säljchef och en del av aPak-familjen? I denna intervju berättar Marcus Helin mer om hur han ser på arbetsuppgifterna, utmaningarna och vardagen på förpackningsföretaget aPak.

Vem är Marcus?

Marcus arbetar som säljchef på aPak och när han inte befinner sig på kontoret spenderar han tiden tillsammans med sin familj eller i sporthallen där Marcus spelar bordstennis på elit-nivå. Ett annat intresse som ligger Marcus varmt om hjärtat är resor och han spenderar gärna tiden i London eller Grekland tillsammans med familjen.

Hur är det att arbeta som innesäljchef?

– Att arbeta som säljchef är både omväxlande och utmanande. Att skapa förtroende och bygga relationer per telefon är utmanande, vilket gör jobbet både roligt och intressant! Dessutom får man möjlighet att hjälpa kunder genom hela processen, då man i rollen som innesäljare delegerar och kopplar samman kompetens och personer för att uppnå vårt och kundens mål. Variationen är stor, men en sak är säker – Inget case är det andra likt.

Hur är aPak – som arbetsplats?

– På aPak har alla medarbetare stort ansvar och mycket att säga till om. Det gör arbetet roligare, men framförallt effektivare då man slipper stämma av varje beslut med sin chef. APak är en bra arbetsplats och en av fördelarna med att jobba på aPak är att allt finns under ett och samma tak. Hjälpen är oftast bara några steg bort och den erfarenhet som många i personalen besitter är ovärderlig.

Vad är unikt med just aPak?

– Vårt långsiktiga förhållningssätt och vår ärlighet. Utan att lägga någon värdering i om vi är billigast eller dyrast kommer vi alltid rekommendera kunden den kvalité som produkten kräver. Vi arbetar alltid långsiktigt med mål om att nå lönsamhet på sikt. En affär ska alltid vara lika bra för oss som för vår kund.     

”På aPak har alla medarbetare stort ansvar och mycket att säga till om. Det gör arbetet roligare, men framförallt effektivare då man slipper stämma av varje beslut med sin chef”

Kan du berätta om ett spännande projekt?

– Jag har fått förtroendet av Bengt, VD:n för Höbonden att få ta fram deras praktiska och miljövänliga djurfoderautomat! Istället för att kunder ska behöva köpa sitt havre eller halm till sina djur i en plastsäck och själva dosera fodret, kan de nu vara klimatsmarta, slippa spill på gol-vet, och oroa sig för att djuren är hungriga. Bengt kom till mig när han precis fått i uppdrag av Arken Zoo (Sveriges största djuraffärskedja) som ville att han skulle förse alla butiker i Sverige med den innovativa produkten. Vi kunde självklart hjälpa honom och erbjuder även hjälp med all lagerhållning av emballaget, eftersom volymerna för att förse Arken Zoo-butikerna blev väldigt stora. Så nu kan han fokusera på det han är bäst på – att utveckla sin kärnverksamhet – medans vi tar hand om det vi är bäst på!