stadsmissionen-2021

Göteborgspartner till Stadsmissionen

Som Göteborgspartner till Göteborgs Stadsmission har aPak länge stöttat verksamheten ekonomiskt. Sedan 2020 får alla på aPak dessutom möjligheten att volontärarbeta hos Stadsmissionen till bibehållen lön.

Tillsammans med Stadsmissionen erbjuder vi aktiviteter där aPaks personal får möjlighet att göra insatser för att minska klyftorna och fattigdomen i vårt samhälle. På grund av de rådande omständigheterna har vi valt att anpassa våra inplanerade hjälpinsatser. Under en pandemi som denna växer sig utanförskapet starkare och att pausa insatserna när de behövs som mest var inte ett alternativ för oss. I mindre skala har vårt arbete därför fortgått och i slutet av maj var Margaretha, Karin och Maria åter på plats för att sortera och packa förnödenheter till behövande.

”Det känns fantastiskt att kunna hjälpa till på plats igen. Pandemin har varit tuff för oss alla, men tuffast har det givetvis varit för de utsatta i vårt samhälle. Att kunna bidra till en bättre och lite lättare vardag för dem, känns både viktigt och givande”

– Margaretha Noole, Säljare på aPak

Vi har flera inplanerade hjälpinsatser under året och i takt med att samhället öppnar upp kommer fler nu få möjligheten att hjälpa till på plats. APaks mål är att fortsätta utveckla samarbetet med Stadsmissionen och vi är väldigt nöjda med att kunna stötta och underlätta deras fina och viktiga arbete.

”Från aPak har i stort sett alla medarbetare varit med under en eller flera hjälpinsatser hos Stadsmissionen. Intresset har verkligen varit jättestort. Så stort att vi behövt utgå från ”först till kvarn principen”. När samhället öppnar upp igen hoppas vi verkligen att alla som vill får möjligheten att vara med och hjälpa till. ”

– Veronica Nordh, HR-chef på aPak

framtidens-kvinnliga-ledare