headlamp

Brightbox

Med hjälp av förpackningslösning Brightbox, har vi inte bara förbättrat skyddet. Vi har också underlättat hanteringen, sänkt kostnaderna och förbättrat villkoren för miljön genom effektivare transporter och minskad materialanvändning. En lösning så effektiv att den nu vunnit Worldstar, världsmästerskapen i förpackning.

I nära samarbete med vår kund Volvo Cars och vår samarbetspartner Mondi Ansbach, har vi utvecklat förpackningslösningen Brightbox. Lösningen används som transportemballage för flera av Volvo Cars strålkastare.

I den tidigare lösningen användes ett ytteremballage i wellpapp tillsammans med ett massivt inrede i plast. Konstruktionen uppfyllde inte kravet på skydd och det massiva plastinredet var dessutom dyrt, svårarbetat och mindre bra för miljön.

Med förhoppning om att kunna förbättra lösningen påbörjade vi utvecklingen genom att ta fram ett nytt pallanpassat ytteremballage. Till skillnad från tidigare, kunde ytteremallaget nu användas till flera olika strålkastare. Vi ersatte sedan det massiva plastinredet med ett hopfällbart i wellpapp som, beroende på hur det viks, kan användas både till vänster och höger strålkastare. I botten och toppen av lådan skapade vi sedan en fjäderliknande konstruktion i wellpapp som absorberar stötar och slag.

Resultatet blev en lösning som erbjöd förbättringar i alla led. Vår Brightbox är lättare att hantera och ger tack vare det nya inredet och den unika fjäderkonstruktionen också ett bättre skydd. Med den reducerade materialåtgången och den effektivare logistikhanteringen har vi dessutom sänkt kostnaden och skapat en lösning som är betydligt bättre för miljön!

Brightbox

”A unique and elegant transport package for the automotive industry. The stiffness and bending properties of the corrugated board have been utilized in the best way possible. These properties have also been used well to protect the easily breakable contents of the packaging during transport without bubble wrap in a cost-effective way.”

– The Scanstar Jury.

VärldsMästare i förpackning

Med Brightbox har vi vunnit Scanstar, skandinaviska mästerskapen i förpackning och Worldstar, världsmästerskapen i förpackning.

brightbox
Brightbox-1