Emballera Mera

Emballera Mera är bloggen för dig som älskar smarta och innovativa förpackningslösningar. Här kan du följa både vår och förpackningsbranchens utveckling.

Vad är miljöplast?

Vad är miljöplast?

I denna guide ska vi försöka redogöra för vad det något luddiga begreppet miljöplast är, och inte är, på ett så enkelt och tydligt sätt som möjligt.

Apohem

Apohem

Tillsammans med Apohem har vi utvecklat ett effektivt emballagekoncept som innefattar allt från produktionen och lagerhållningen till leverans.

Protector Bags

Protector Bags

Med den ”brevliknande” förpackningslösningen Protector Bags har vi ökat effektiviteten, minskat arbetsbördan och sänkt omkostnaderna för Volvo.

Niklas Carlström tipsar

Niklas Carlström tipsar

Hitta en partner som kan se över hela förpackningskedjan – och som ger förslag på hur du kan välja rätt kvalitét på förpackning, fyllnad och förslutning.

Vi äro volontärer

Vi äro volontärer

På aPak är vi alla volontärer. Tillsammans med stadsmissionen får våra medarbetare möjligheten att genomföra meningsfullt volontärarbete med full lön.

Miljöboxen

Miljöboxen

Med Miljöboxen har vi sänkt omkostnaderna för vår kund, gjort konstruktionen återvinningsbar och underlättat hanteringen får såväl hantverkare som transportör.

Marcus Helin – Säljchef

Marcus Helin – Säljchef

Att arbeta som säljchef på aPak är både omväxlande och utmanande då det handlar om att kunna skapa förtroende och bygga relationer via telefon.

Det första spadtaget

Det första spadtaget

Under en solig dag i april tog familjen Lindgren första spadtaget, till den lagerutbyggnad som förväntas stå klar i maj 2020.

Vår historia

Vår historia

aPak är ett anrikt företag med rötter som sträcker sig från 1917. Det var dock först i början av 60-talet som aPaks speciella sätt att arbeta tog sin form.

Tejpguiden

Tejpguiden

I tejpguiden ska vi försöka bena ut hur du väljer rätt packtejp utan att krångla till det allt för mycket. I guiden fokuserar vi på de vanligaste packtejperna i PP och PVC.

Hantera & förvara

Hantera & förvara

Om du vill att ditt emballage ska bevara sina goda egenskaper under långa perioder är det viktigt att du hanterar och lagrar det på precis rätt sätt.

Fefco-guiden

Fefco-guiden

I FEFCO-guiden har vi valt att fokusera på FEFCO konstruktionerna som är populärast bland våra kunder. FEFCO är en internationell standard för wellpappindustrin.

Mini pakr – Luftkuddar

Mini pakr – Luftkuddar

Den låga vikten och den minimala storleken gör Mini Pakr till den ultimata förpackningslösningen för små och medelstora företag.

Förpackningsmaskiner

Förpackningsmaskiner

Med hjälp av rätt förpackningsmaskin kan ni öka er effektivitet, underlätta arbetet för er personal och dessutom förbättra er packekonomi.

Ett lyft för miljön

Ett lyft för miljön

Tillsammans med ICA Maxi i Partille har vi tagit fram en grönare lösning för kundernas matvaror. Detta för att reducera förbrukningen av plastpåsar.